Ik heb al heel veel recepten voor bananenbrood voorbij zien komen en geprobeerd. Dit is mijn favoriet. Simpel, snel en voedzaam.
- 400g banaan (ca. 4 stuks, hoe rijper, hoe zoeter)
- 250g havermeel*
- 100g amandelmeel**
- 2 eetlepels (wijnsteen) bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 125 ml plantaardige melk
Eventueel:
- 50g gedroogde vijgen in stukjes
- 50g gehakte walnoten
*Havermeel maak je heel eenvoudig zelf door simpel door havermout in de keukenmachine fijn te malen
**Amandelmeel maakt deze “cake” smeuïger. Je kan ook alleen havermeel gebruiken, dan moet je wel ongeveer 10 min langer afbakken in de oven.
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet een cakevorm in met kokosolie
- Meng alle droge ingrediënten in een kom
- Doe de bananen met de plantaardige melk in de keukenmachine en maal tot een smeuïge massa
- Meng de droge ingrediënten met het bananen mengsel
- Bak in ongeveer 40 minuten af. Check met een satéprikker; komt deze er droog uit, dan is je bananenbrood gaar.